vrijdag 31 augustus 2012

DAM in Londen

‘Be yourself and change the world’



                                   Spectaculaire openings ceremonie in Londen

London, 30 augustus 2012   ‘Be yourself, be always yourself and change the world’. Dit zijn de woorden van Lord Sebastian Coe. De voorzitter van de ‘London Organising Committee for the Olympic- and Paralympic Games’ gisteravond tijdens de spectaculaire openingsceremonie van de Paralympic Games in London.


Ook David Robertson - voorzitter van Drive Against Malaria - was uitgenodigd aanwezig te zijn bij de ceremonie. Robertson mist zelf een arm en been, als gevolg van een aanrijding met een dronken automobilist : “Ook al mis ik twee ledematen, we delen de mogelijkheid om creatief te zijn, een verschil te maken en grenzen te verleggen”, verklaart hij. 

                                   David Robertson helpt Afrikaanse kinderen met een handicap

De schijnwerpers staan de komende elf dagen op gehandicapte sporters die te vaak in de schaduw staan. “Deze mensen zijn de beste in de wereld in wat ze doen”, vervolgt Robertson. De komende dagen geeft Robertson interviews aan de Britse pers en is uitgenodigd aanwezig te zijn in het Channel 4 programma van Jon Snow. “Daarna ga ik mij voorbereiden om terug te keren naar Afrika. Om malaria te bestrijden en om Afrikaanse kinderen met een handicap te helpen met beenprotheses, waardoor zij niet meer aan de kant staan en meetellen in de samenleving.”







Geen opmerkingen:

Een reactie posten